مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: از تاریخ دهم بهمن‌ماه سال جاری، صادرات محصولات کشاورزی انار و پسته، فقط با داشتن کد شناسه  QR Code امکان­پذیر است.

 به گزارش روابط‌عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز، علیرضا بصیری تصریح‌کرد: ضروری است بهره‌برداران و باغداران نسبت به دریافت این شناسه از طریق سامانه سماک و سانکا اقدام کنند تا در زمان برداشت محصول با مشکل روبرو نشده و بتوانند کد دریافتی را روی محصول تولیدی درج نمایند.

وی تاکیدکرد: با توجه به اینکه مرحله داشت باغ‌ها و مصرف سموم و کود‌های شیمیایی حداقل از اواسط اسفند شروع می‌شود؛ بنابراین آخرین مهلت ثبت نام برای محصولات باغی (پسته، انار کیوی، انگور سیب، درختی، خرما و مرکبات) که در سامانه بارگذاری شده، پانزدهم اسفند امسال تعیین شده است و تا این موقع باید قرارداد متقاضی و مسئول فنی منعقد و در سامانه بارگذاری شده باشد و بعد از این تاریخ، ثبت نام در سامانه سماک برای این محصولات در سال زراعی جاری امکان پذیر نخواهد بود.

 این مقام مسئول اظهارکرد: با توجه به اینکه کاهش و پیشگیری از مخاطرات و آلودگی­های تهدیدکننده سلامت در زنجیره تولید محصولات کشاورزی با منشاء گیاهی و در نتیجه ارتقاء شاخص­های سلامت با شناسه­دار کردن این محصولات محقق می­شود؛ در این فرآیند مزارع و باغ­ها از زمان کاشت و رشد زایشی تا زمان برداشت و عرضه به بازار، زیر نظر نظارت­های فنی گیاهپزشکی قرار می­گیرند.

بصیری با بیان اینکه تمامی عملیات مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی همچون آفات، بیماری ها و علف های هرز در مراکز تولید مطابق دستورالعمل های فنی با نظارت کارشناسان مربوطه انجام و در پایان منجر به دریافت شناسنامه QR Code  می‌شود؛ اضافه کرد: با این کد، محصولات تولیدی قابل رصد و پایش هستند.

او بیان کرد: باغداران برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند به یا کیلینیک گیاهپزشکی زرین‌برگ مراجعه نمایند.(09173327065)

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز یادآورشد: QR CODE یک عبارت رمزی ماتریسی شکل یا بارکد دوبُعدی است که دربردارنده‌ چیدمانی از چهارگوش‌ها‌ی سیاه بر روی زمینه‌ی سفید است که داده‌ی نهفته در آن می‌تواند نوشته، نشانی وب، شماره تلفن، یا داده‌ی دیگری باشد؛ این بارکد را می‌توان با پوینده‌ها‌یQR  و تلفنهای همراه دوربیندار هوشمند خواند.