سرپرست جهادکشاورزی شهرستان نیریز از برداشت زعفران از یکصد هکتار زمینهای زراعی این شهرستان خبرداد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، نادر زارعی گفت: عمده زعفران این شهرستان، در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) تولید می شود و برداشت آن تا پایان آذرماه ادامهدارد.
وی با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرايط عادي پنج کیلوگرم در هر هکتار است؛ افزود: امسال نسبت به سال گذشته به دلیل گرمای هوا در تابستان با کاهش عملکرد روبه روبهرو هستيم و پیشبینی میشود حدود 300 کیلوگرم زعفران برداشت شود.
او اظهارکرد : بازده اقتصادی گُلدهی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن شروع میشود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.
زارعی مدت زمان برداشت زعفران را حدود ۲۵ روز اعلام و عنوانکرد: در حال حاضر نبود صنایع بستهبندی و تسهیلات، ازجمله مشکلات زعفرانکاران است.
این مقام مسئول ابرازکرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
سرپرست جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: کُلاله مهمترین قسمت گل زعفران است که از بخشهای مختلف «نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تشکیل شده است و مرغوبترین زعفران از «نگین» کلاله بهدست میآید که سرخترین بخش آن میباشد.