مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: استان فارس نخستین تولیدکننده انجیر در ایران و شهرستان نیریز یکی از قطب های تولید انجیر استان است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی ریز، علیرضا بصیری ضمن بیان این مطلب از شروع برداشت انجیر نی ریز خبرداد و گفت: همهساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغ های دیم شهرستان شروع می شود و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه انجیرستانهای دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژهای است؛ ابرازکرد: قریب به 5000 هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که 4000 هکتار آن مثمر است و به دو صورت تر(تازهخوری) و خشک به بازار عرضه می شود.
به گفته بصیری؛ با توجه به کاهش بارندگیهای سال زراعی جاری و خشکسالی اخیر، پیشبینی میشود با کاهش محصول مواجه باشیم و کمتر از 2000 تن انجیر برداشت شود که در مجموع، میزان محصول تولیدی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
او تاکید کرد: عواملی چون طغيان آفت كنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهاي شديد و ايجاد اختلال در فعاليت زنبورهاي گردهافشان، در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه انجیر نیریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود، تصریحکرد: نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مطلوب، از منطقه خارج شود.