برای دومین سال پیاپی در کشور و با همت والای ابوالفضل طهماسبی، کشاورز  جوان و سخت کوش بختگانی، گیاه دارویی چای ترش به صورت صد درصد ارگانیک و 4 ماه پیش از موعد معمول به بار نشست.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی ریز، او دراین باره  می گوید: در سال گذشته  گیاه دارویی چای ترش که حداقل شش ماه زمان نیاز دارد تا برداشت شود، برای اولین بار در کشور در مدت دو ماه و نیم از آغاز زمان کاشت، در این مزرعه به بار نشست و این اتفاق، امسال نیز مجددا تکرار شد، البته نه در مدت زمان سال قبل، بلکه پانزده روز زودتر، یعنی دو ماه بعد از زمان کشت شاهد به گل رفتن این گیاه هستیم.

وی افزود: تجربه موفق تولید پیش از موعد این گیاه دارویی باعث شده است تا تأمین سریع تر و به نوعی نوبرانه  گیاهان دارویی را  در دستورکار قراردهد و در همین راستا تحقیقات خود را روی گیاهی دیگر نیز انجام داده است که به زودی خبر های خوبی در این زمینه منتشر خواهد شد.

طهماسبی با اشاره به کاشت این محصول در پانزدهم اردیبهشت ماه تصریح کرد: فاصله زمانی کاشت تا برداشت چای ترش شش ماه است و در سال فقط یک بار می توان آن را کشت نمود و اینکه در مدت دو ماه وارد مرحله تولید گل شده  به معنای آن است که  قبل از زمان رسیدن محصول اصلی می توان مقدار قابل توجهی از آن را برداشت کرد و این یعنی درآمد چند برابری از مزرعه نسبت به مناطقی که فقط در مهرماه برداشت دارند.

این جوان  کارآفرین بختگانی که باعث ترغیب سایر کشاورزان منطقه  به کشت این گیاه شده است در مورد تناژ محصول نیز گفت: در سال گذشته چای ترش را به سه صورت خشک، تَرو بذر روانه بازارکردیم که در مجموع و به ترتیب، حدود 250، 1200 و 180 کیلوگرم چای خشک و تر و بذر  از یک هکتار مزرعه برداشت شد.

او با بیان اینکه بازار عمده چای ترش برای تهیه شربت، اسانس و نبات در شیراز و تهران است خاطرنشان کرد: به منظور تغییر الگوی کشت و توسعه گیاهان کم آب برو با توجه به مقاومت بیشتر به شوری آب و خاک در مقایسه با سایر گیاهان دارویی معطرسازگار با منطقه، این گیاه مناسب‌ترین گزینه برای جایگزین کشت های فعلی  است.

چای ترش یا چای قرمز از خانواده پنیرک،  گیاهی یک ساله با ارتفاع ۱ تا ۳ مترو مقاومت در برابر آفت، نیاز کم به کود و سموم شیمیایی و ارگانیک بودن از مزایای آن است؛ کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول و خاستگاه اصلی آن هندوستان است البته برخی معتقدند به خاطر نام دیگر آن (مکی) خاستگاه آن عربستان سعودی است.